Eerste training van start

Eerste training van start

Op maandag 20 januari is de eerste training van het Fries Platform Ervaringsdeskundigheid van start gegaan. 8 deelnemers zijn van start gegaan met de training “Wat is Herstel”.

De training is een eerste kennismaking met Herstel, wat is herstel? wat betekend herstel voor jou? zijn vragen waar de deelnemers in deze training, met elkaar antwoorden op gaan zoeken.

Herstel is een breed begrip. Herstel heeft te maken met het grip krijgen op je leven na een “ontwrichtende” gebeurtenis. Wat die ontwrichtende gebeurtenis is, is niet belangrijk, het gaat om het gevoel dat je erbij hebt. Het gaat bij herstel om het proces dat je doorloopt en de bewustwording van waar je in dat proces staat en wat je nodig hebt om verder te gaan. Herstel is dan ook niet alleen gericht op je geestelijke gesteldheid, maar heeft te maken met alle levensgebieden.

Uit de eerste bijeenkomst kwam bovenstaande dan ook duidelijk naar voren. Dat een gebeurtenis invloed heeft op alle vlakken waar je in het leven mee te maken hebt, werd door de deelnemers dan ook duidelijk aangegeven. Het gevoel te hebben dat er geen verbinding meer is (met jezelf, met de maatschappij), de invloed die dat heeft op je leefstijl (steeds ongezonder gaan eten/drinken) en op je gedrag (met eventueel alcohol/middelen misbruik) zijn enkele voorbeelden die tijdens de training genoemd zijn.

De spullen liggen klaar in de trainingsruimte.

Woon je in Friesland en wil je ook een keer deelnemen aan de training “Wat is Herstel” dan kun je je aanmelden via de website (www.fpe.frl) of door te mailen naar aanmelden@fpe.frl. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. De trainingen kunnen op elke locatie in Friesland georganiseerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *